Annons
Nyheter

Ny endagsstrejk på tyska flygplatser

Ekonomi • Publicerad 11 mars 2023
Flygplatsarbetare i Berlin, Bremen, Hamburg och Hannover strejkar på måndag med inställda avgångar som följd. Arkivbild.
Flygplatsarbetare i Berlin, Bremen, Hamburg och Hannover strejkar på måndag med inställda avgångar som följd. Arkivbild.Foto: Michael Probst/AP/TT

Säkerhetspersonal vid fyra tyska flygplatser går ut i strejk på måndag. 351 avgångar ställs in och runt 100 000 resenärer berörs under den 24 timmar långa strejken.

"Utöver inställda avgångar får man förvänta sig längre tid i kön", skriver fackförbundet Verdi i ett uttalande.

Annons

Strejken gäller flygplatserna i Berlin, Bremen, Hamburg och Hannover. Flygplatsorganisationen ADV:s generaldirektör Ralph Beisel betonar att åtgärden slår hårt mot flygplatser som kämpar för att återhämta sig efter covidpandemin.

Verdi kräver högre löner och bättre villkor för arbete på obekväm arbetstid.

"Arbetsvillkoren behöver bli mer attraktiva för att tillräckligt med människor ska vilja ha jobben", skriver fackförbundet.

När en liknande endagsstrejk genomfördes i februari berördes uppskattningsvis 300 000 resenärer.

TT
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons