Annons
Nyheter

Ny luft under vingarna för Norwegian

1,2 miljoner personer flög med Norwegian i februari, och det norska flygbolaget fyllde kabinerna till 84 procent. Efter de svåra pandemiåren uttrycker bolaget nu optimism.
Ekonomi • Publicerad 6 mars 2023
Ett Norwegian-plan på Osloflygplatsen Gardermoen. Arkivbild.
Ett Norwegian-plan på Osloflygplatsen Gardermoen. Arkivbild.Foto: Håkon Mosvold Larsen/NTB/TT

– Vi är nöjda med trafiksiffrorna den här månaden, särskilt med en kabinfaktor på 84 procent, säger koncernchef Geir Karlsen enligt ett pressmeddelande.

Norwegian har varit rejält illa ute, i pandemikrisen och en tilltagande klimatdebatt. Bolaget tvingades till en omstrukturering för att överleva.

Annons

Nu går Norwegian åter med vinst, och fick nyligen chans till en större del av marknaden när den norska lågpriskonkurrenten Flyr gick i konkurs.

På miljösidan framhåller Norwegian "leverans av nya, bränsleeffektiva flygplan" som ska hjälpa koncernen att uppnå målet om 45 procent mindre utsläpp till 2030.

Senare i veckan kommer motsvarande trafiksiffror för februari från de nordiska grannarna SAS och Finnair.

TT
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons