Annons

Ny skugga gör entré i "Sommarlov"

Tv • Publicerad 13 maj 2019
Temat i årets "Sommarlov" är hjärnan och programledare är Angelika Prick, Markus Granseth, Malin Olsson och Alexander Hermansson. Pressbild.
Temat i årets "Sommarlov" är hjärnan och programledare är Angelika Prick, Markus Granseth, Malin Olsson och Alexander Hermansson. Pressbild.Foto: Mattias Ankrah/SVT/TT

När SVT:s "Sommarlov" återvänder till rutan får den mystiska Sommarskuggan sällskap. Nu gör den nya figuren Vinterskuggan entré, och hotar med att förstöra sommarlovet med snö och kyla.

En annan nykomling är kapten Doris, spelad av Marianne Mörck, som har tappat minnet och fastnat med sin ubåt på botten av Sommarlovssjön.

Annons

Årets tema är hjärnan, vilket betyder många gåtor, rebusar och andra kluriga utmaningar. Programledargänget får dessutom förstärkning av uppfinnaren Markus Granseth.

"Jag har länge haft en dröm att leda 'Sommarlov' och det är med stor vördnad jag tar mig an uppgiften. Programmet är ju en riktig härlig tradition, vad vore en sommar utan 'Sommarlov'? Och årets tema, hjärnan, ligger mig extremt varmt om hjärtat. Jag gillar teknik, uppfinningar och vetenskap", säger Granseth i ett pressmeddelande.

TT
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons