Annons
Nyheter

Ny storbrand i ryskt köpcentrum

Ryssland • Publicerad 12 december 2022
Branden drabbade ett köpcentrum i Balasjicha strax utanför Moskva under måndagen. Bilden kommer från Rysslands försvarsdepartement.
Branden drabbade ett köpcentrum i Balasjicha strax utanför Moskva under måndagen. Bilden kommer från Rysslands försvarsdepartement.Foto: Ryska räddningsdepartementet/AP/TT

En brand har brutit ut i ett köpcentrum i Balasjicha strax öster om Moskva, enligt lokala medier. Det oppositionella belarusiska mediebolaget Nexta, som skriver att byggnaden ifråga har kollapsat på grund av lågorna, har på Twitter publicerat videoklipp där öppna lågor och svart rök syns välla fram.

Enligt ryska myndigheter utlöstes branden av en kortslutning orsakad av regn.

I förra veckan dog en person när en brand bröt ut i ett annat ryskt köpcentrum, det av Ikea startade Mega Chimki i nordvästra Moskva. Myndigheter utesluter inte att den branden var anlagd.

TT
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons