Annons
Nyheter

Nya dykningar efter försvunnen 17-åring

Dykare har återigen sökt i Lagan efter den 17-årige pojke som i början av december försvann från en fest i Ljungby. Han försvann mitt i natten, utan ytterkläder och skor, och polisen bedömer möjligheten att finna honom vid liv som i stort sett obefintlig.
Brott • Publicerad 7 januari 2021
Missing People har medverkat i sökandet efter den 17-åring som försvann från Ljungby natten till den 5 december, men hittills har det varit resultatlöst. Arkivbild.
Missing People har medverkat i sökandet efter den 17-åring som försvann från Ljungby natten till den 5 december, men hittills har det varit resultatlöst. Arkivbild.Foto: Johan Nilsson/TT

– Nu har det gått en månad. Vi är mitt i vintern och han har inte haft skor och jacka på sig, så om han har försvunnit ut i terrängen är ju den möjligheten tyvärr obefintlig, säger lokalpolisområdeschef Roger Olsson i Ljungby.

Om 17-åringen frivilligt skulle ha tagit sig någonstans så borde polisen vid det här laget ha fått in vittnesiakttagelser, resonerar han.

Annons

Polisen har hållit nästan 140 förhör efter försvinnandet och tycker sig ha en god uppfattning om vad som föregick försvinnandet. Men av integritetsskäl vill Roger Olsson inte gå in på detaljer om vad som hände på festen innan 17-åringen lämnade den under natten till den 5 december.

Stora markområden har genomsökts, bland annat med hjälp av hundar, drönare och helikopter. Dykare har vid flera tillfällen sökt i Lagan, som går genom Ljungby, och även frivilligorganisationen har deltagit i sökandet.

– Vi tror att han finns i närområdet, säger Roger Olsson.

En förundersökning om människorov inleddes efter försvinnandet och pågår fortfarande, men det finns ingen misstänkt, uppger han. Christina Severinsson vid polisen i Växjö som leder förundersökningen vill inte ge några kommentarer.

TT
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons