Annons

Nordkorea avfyrade nya robotar

Nordkorea • Publicerad 31 oktober 2019
Ett tv-inslag på en sydkoreansk tågstation visar ett av Nordkoreas robottest.
Ett tv-inslag på en sydkoreansk tågstation visar ett av Nordkoreas robottest.Foto: Ahn Young-Joon/AP/TT

Nordkorea har genomfört tester av en avfyrningsramp för robotar, enligt den statliga nyhetsbyrån KCNA. Två projektiler avfyrades från provinsen Sydpyongyang mot Japanska havet på torsdagsmorgonen, uppger sydkoreansk militär. Enligt rapporter rör det sig om ballistiska kortdistansrobotar.

Nordkorea har genomfört en rad robottester sedan samtalen med USA om kärnvapennedrustning på Koreahalvön havererade vid toppmötet i Hanoi i februari.

Annons

Tidigare i oktober möttes förhandlare från Nordkorea och USA i Sverige för att blåsa liv i processen, men förhandlingarna avbröts kort efter att de inletts.

Den nordkoreanske ledaren Kim Jong-Un har satt årsskiftet som tidsfrist för återupptagna samtal med USA. Pyongyang meddelade i söndags att det vore ett "misstag" av Washington att nonchalera tidsfristen.

TT
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons