Annons
Nyheter

Nya samtal om tvisten i Venezuela

Venezuela • Publicerad 16 oktober 2023
Venezuelas president Nicolás Maduro. Arkivbild.
Venezuelas president Nicolás Maduro. Arkivbild.Foto: Matias Delacroix/AP/TT

Regeringen i Venezuela ska återuppta samtalen med oppositionen för att försöka lösa den politiska och ekonomiska krisen i landet. Det uppger parterna i ett gemensamt uttalande.

Uppgifterna är snarlika de som kom i november i fjol, då resultatlösa samtal inleddes – men avslutades när regeringen krävde tillgång till statliga venezuelanska tillgångar på 3 miljarder dollar som frusits i USA.

Annons

Sedan dess har oppositionen upplöst sin så kallade övergångsregering, som leddes av Juan Guaidó, som nu lever i exil i USA och av åklagarmyndigheten i VenezueLa anklagas för bland annat förräderi och penningtvätt.

Enligt The Washington Post har auktoritäre Nicolás Maduros regering kommit överens med USA om att lätta på oljesanktionerna mot landet mot att fria presidentval hålls nästa år. Tidningen uppger att överenskommelsen blir offentlig när regering och opposition nått ett avtal under samtalen, som ska hållas i Barbados med start på tisdagen.

TT
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons