Annons
Nyheter

Nya våldsdåd i Mellanöstern

Mellanöstern • Publicerad 5 augusti 2023
Israelisk polis på platsen där en israelisk säkerhetsvakt sköts ihjäl av en palestinier i Tel Aviv på lördagen. Gärningsmannen dödades av en annan säkerhetsvakt.
Israelisk polis på platsen där en israelisk säkerhetsvakt sköts ihjäl av en palestinier i Tel Aviv på lördagen. Gärningsmannen dödades av en annan säkerhetsvakt.Foto: Maya Alleruzzo/AP/TT

En israelisk säkerhetsvakt sköts ihjäl i Tel Aviv på lördagskvällen. Gärningsmannen dödades i sin tur av en annan säkerhetsvakt.

Angriparen identifierades av israelisk säkerhetstjänst som en 22-årig palestinier från Jenin på den ockuperade Västbanken. Enligt säkerhetstjänsten Shin Bet sympatiserade mannen med gruppen Islamiska jihad.

Annons

En talesman för palestinska Hamas som kontrollerar Gazaremsan kallade attacken ett "svar på de brott som ockupationsmakten och bosättare utsätter vårt folk för".

Israels premiärminister Benjamin Netanyahu hyllade säkerhetsvakternas vaksamhet som han säger förhindrade en långt allvarligare attack.

Attacken kommer bara ett dygn efter att en 19-årig palestinier dödades av israeliska bosättare i en by nära Ramallah på Västbanken. Två bosättare greps efter händelsen.

Hittills i år har minst 208 palestinier och 28 israeler dödats i olika våldsdåd med koppling till konflikten, enligt AFP:s sammanställning.

TT
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons