Annons

Nytt biljettsläpp till Kite – fredag den 13:e

När biljetterna till electropopduon Kites spelning på Kungliga Operan släpptes i fredags var intresset så stort att Operans sajt kraschade.
Nu har ett nytt datum för biljettsläpp meddelats: fredagen den 13 september.
Musik • Publicerad 8 september 2019
Kungliga Operan i Stockholm. Arkivbild.
Kungliga Operan i Stockholm. Arkivbild.Foto: Fredrik Sandberg/TT

Vid det första biljettsläppet lyckades 19 personer köpa biljett innan sajten lade ner, trots att Kungliga Operan hade ökat biljettsystemets kapacitet. När de på fredag gör ett nytt försök ska trafiken på sajten styras in på ett sätt som ska klara trycket.

– Vi ska se över så att det kommer att fungera till nästa gång, säger Torbjörn Eriksson, presschef på Kungliga Operan.

Annons

TT: Är det inte lite riskabelt att göra ett nytt försök fredag den 13:e?

– Ja det kan ju tyckas, säger han och skrattar.

– Jag är inte särskilt skrockfull. Vi noterade det direkt "ja, det är ju fredagen den 13:e... jaha, men vi kör ändå".

Konserten med Kite äger rum den 22 november. Till konserten har duon som utgör Kite, sångaren Nicklas Stenemo och keyboardisten Christian Berg, samarbetat med tonsättaren Jonas Valfridsson och kompositören Jukka Rintamäki för att ge låtar som "Jonny boy" och "Dance again" ny skepnad.

På scenen får Kite sällskap av Kungliga Hovkapellet. Filmaren Andreas Nilsson, känd för sitt arbete med band som The Knife och MGMT, kommer att stå för konsertens visuella innehåll.

TT
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons