Annons
Nyheter

Nytt tillstånd beviljas för koranbrännare

Samhälle • Publicerad 9 augusti 2023
Tidigare i år brände Salwan Momika en koran på Mynttorget. Nu har Salwan Najem (till vänster) fått tillstånd till en allmän sammankomst på samma plats. Arkivbild.
Tidigare i år brände Salwan Momika en koran på Mynttorget. Nu har Salwan Najem (till vänster) fått tillstånd till en allmän sammankomst på samma plats. Arkivbild.Foto: Oscar Olsson/TT

Salwan Najem har fått tillstånd till en demonstration i centrala Stockholm, vilket TV 4 Nyheterna var först med att rapportera.

Han har tidigare medverkat vid flera koranbränningar, bland annat tillsammans med Salwan Momika vid Irans ambassad, Stockholms moské och senast vid Mynttorget den 30 juli tidigare i år.

Annons

Salwan Najem har beviljats tillstånd för en allmän sammankomst på Mynttorget den 14 augusti mellan klockan 13.00–15.00, bekräftar Mats Eriksson, presstalesperson för Stockholmspolisen, för TT.

Av tillståndsbeviset från polisen framgår dock inte om Salwan Najem kommer att genomföra en koranbränning vid den allmänna sammankomsten eller inte.

TT
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons