Annons
Nyheter

Obehaglig man skapar oro i Perstorp

Brott • Publicerad 16 september 2021
Polisen i Perstorp oroar sig för att folk ska ta lagen i egna händer. Arkivbild.
Polisen i Perstorp oroar sig för att folk ska ta lagen i egna händer. Arkivbild.Foto: Johan Nilsson/TT

En man som på ett obehagligt sätt söker kontakt med – och även har jagat – barn och kvinnliga lärare skapar oro bland familjer i Perstorp, rapporterar SVT Nyheter Helsingborg.

Polisen säger att det finns en risk att folk tar lagen i egna händer.

Annons

– Den risken kan ju finnas och om det händer finns det ingen vinnare, bara förlorare, säger Niklas Årcén, lokalpolisområdeschef, till SVT.

Mannen, som även uppges ställa obehagliga frågor och agera påträngande, har polisanmälts sex gånger. Han uppges inte agera fysiskt eller våldsamt.

– Det här är väldigt exceptionellt. Jag har jobbat inom skolan i många år och aldrig varit med om att någon är så påträngande mot barn, elever och personal, säger Åke Svensson, förvaltningschef i kommunen.

På grund av oro för mannen tillåter två skolor i Perstorp inte eleverna att lämna skolområdet obevakat och bussar dessutom elever till slöjd och fritids.

TT
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons