Annons

Isaks svar till Ødegaard: "Vi får se då"

Martin Ødegaard har berättat hur Norge ska stoppa Alexander Isak.
Den svenske anfallarens svar:
Fotboll • Publicerad 6 september 2019
Alexander Isak, till vardags i Real Sociedad, möter sin norske lagkamrat Martin Ødegaard på söndag när Sverige spelar mot Norge.
Alexander Isak, till vardags i Real Sociedad, möter sin norske lagkamrat Martin Ødegaard på söndag när Sverige spelar mot Norge.Foto: Claudio Bresciani/TT

Till vardags är de lagkamrater i spanska Real Sociedad men på söndag ställs de nordiska talangerna mot varandra i kvalet till EM-slutspelet 2020:

Sveriges Alexander Isak mot Norges Martin Ødegaard.

Annons

Men redan nu har kompisarna börjat snacka upp matchen, och då är det främst den ett år äldre norrmannen som har tagit ton. 20-åringen har utöver att kalla Blågult för lillebror även berättat för lagkamraterna hur de ska få stopp på den svenske 19-åringen.

– Isak är absolut en av de största talangerna som jag har spelat med. Han är en stor talang och kommer att bli en klasspelare, säger Ødegaard till NRK.

– Han är giftig. Om han spelar måste vi vara observanta på honom, särskilt om han kommer rättvänd.

Påverkas inte

För Isak är det dock bara ord och meningar som inte har någon större innebörd.

– Jag tror inte att vi påverkas så mycket av det. Vi har en bra match bakom oss och försöker ladda om för att var redo på söndag, sedan är det bara att göra jobbet, säger han.

– För oss är det som vilken annan match som helst. Det är bara att följa matchplanen och göra jobbet.

Hur kan Norge få stopp på dig?

– Det vet jag inte… Det är svårt för mig att svara på. Jag känner mig trygg i mitt spel och vet vad jag går för, säger han.

Hur kan ni stoppa Ødegaard?

– Jag har inte tänkt på det. De har ett bra lag. Sedan hur vi ska stoppa Norge, det är Jannes (Andersson, förbundskapten) och tränarteamets uppdrag, säger han.

"Otroligt bra kille"

Annons

I stället för att gå in i en het ordstrid med Martin Ødegaard väljer Alexander Isak att lyfta fram sin kompis egenskaper på fotbollsplanen.

– Jag tycker att han är en jätteduktig spelare och det har han visat under de första matcherna (i Real Sociedad). Han har mycket boll i sig. Han har en otroligt bra spelförståelse, bra teknik och ett jättebra passningsspel, säger han.

– Vi har blivit ganska bra vänner och jag tycker att han är en otroligt bra kille, och en bra fotbollsspelare.

Isaks Sverige och Ødegaards Norge laddade upp inför grannlandsmötet med komfortabla segrar mot mindre fotbollsnationer; Färöarna (4–0) – Isak gjorde Sveriges två första mål – respektive Malta (2–0).

På söndag blir det tuffare.

Och väldigt betydelsefullt.

Bara de två bästa lagen i gruppen går till EM. Spanien har fem poängs ledning före Sverige på tio poäng. Norge har åtta och behöver en seger för att ha en realistisk chans att gå direkt till EM utan att gå via Nations League.

"Spela mot lillebror"

Därför ser Martin Ødegaard lite extra fram emot matchen.

– Ja, absolut. Det tror jag att alla gör. Det är ju ett grannmöte och att få spela mot lillebror – det blir kul, det, säger han till NTB.

Ødegaard tror på Norges chanser på Friends arena. På Ullevål i våras blev det 3–3.

– Det blir en 50-50-match, men jag tycker att vi visade i hemmamatchen att vi är på samma nivå som dem och i längre perioder bättre. Vi har visat att vi kan slå dem och reser dit för att göra det.

TT
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons