Annons

OEL blickar framåt: "Bara att börja om"

Tre Kronors lagkapten Oliver Ekman-Larsson svarade för årets blåsning för en tid sedan.
Sedan blev han och hans lag själva blåsta på den långa segersviten och den perfekta VM-starten.
Ishockey • Publicerad 11 maj 2019
Oliver Ekman-Larsson under lördagens träning.
Oliver Ekman-Larsson under lördagens träning.Foto: Claudio Bresciani/TT

Dagen efter förlusten i VM-premiären mot Tjeckien, 2–5, tränade Tre Kronor och slickade såren inför fortsättningen.

Där väntar två matcher på två dagar – mot nykomlingen Italien på söndagen och en grannfajt mot Norge på måndag.

Annons

Oliver Ekman-Larsson har varit med om de två senaste årens guldturneringar och därmed hade han varit med och byggt upp supersviten på 17 raka segrar.

Nu är den utplånad och ska OEL, som han kort och gott kallas, få vara med om att ta en historisk trippel måste mycket förbättras jämfört med premiären.

"Inte vårt spel"

Förbundskaptenen Rikard Grönborg menade efter förlusten att hans lag hade låtit känslorna ta över.

– Lite så kanske det var, på gott och ont. Det är många som är sugna på att spela, många hade mycket adrenalin som ville ut. Samtidigt måste vi kunna hantera det, jag kände att det kanske var lite väl mycket fokus på gruff och såna grejer. Det är klart vi ska stå upp för varandra, men samtidigt är det inte vårt spel, säger Arizonabacken.

TT: Hur kändes det för egen del?

– Det var väl ganska trött, det såg lite segt ut på många håll. Men det var första matchen och det kan bara bli bättre.

TT: Vad är viktigt att fokusera på nu?

– Det är att hitta vårt spel och känna oss bekväma både i försvarsspelet, det offensiva spelet och i mittzon. Vi vill bli bättre under turneringens gång och jag hoppas vi kan bli det, säger den 27-årige smålänningen från Tingsryd.

"Måste bli bättre"

Han är lagkapten i sitt klubblag Arizona och han är det i landslaget. OEL är ledartypen som ska gå i bräschen och som båda guldåren gjort mål i straffläggningen i finalmatcherna mot Kanada och Schweiz.

OEL och John Klingberg, Dallasbacken som kommer in i nästa vecka, är de två spelare som har chansen att ta en unik trippel.

Annons

– Jag har inte tänkt på det jättemycket. Det är kul att man har chansen, men det är inte bara att tro att man ska åka hit och vinna tredje raka. Det är tufft, det är hårt arbete. Vi måste bli bättre och vi måste få kemi i truppen.

Ekman-Larsson var för drygt en månad sedan med i ett aprilskämt som gav stora rubriker, iscensatt av hans NHL-klubb. Den gick ut med att den populäre svenske lagkaptenen skulle vara med i den amerikanska upplagan av dejtingdokusåpan "Bachelor" i sommar.

– Det var många som gick på det. Det var ganska jobbigt när det blev många sms, telefonsamtal och meddelanden på Instagram. De som kom på det ska ha mycket cred, säger han och skrattar.

TT: Är det din typ av humor?

– Ja, det är det väl, det var ganska roligt. Men sedan att jag fick stå till svars för det var väl mindre kul. De gjorde någon grej för något år sedan också, jag vet inte varför jag brukar bli den uthängde i laget, säger han oskyldigt.

TT: Vad blir nästa blåsning?

– Jag vet inte, det känns som den här blir ganska svårt att toppa.

Göran Sundberg/TT
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons