Annons
Nyheter

Ökad spansk arbetslöshet trots öppet samhälle

Ekonomi • Publicerad 2 juli 2020
En man tittar in genom fönstret på en spansk arbetsförmedling. Arbetslösheten i Spanien har ökat kraftigt under pandemin.
En man tittar in genom fönstret på en spansk arbetsförmedling. Arbetslösheten i Spanien har ökat kraftigt under pandemin.Foto: Paul White/AP/TT

Spanien är inte längre ett nedstängt land. Människor kan åter röra sig fritt i samhället och verksamheter har kunnat öppna. Men jobben har ännu inte börjat komma tillbaka. Arbetslösheten ökar dock i en lägre takt.

Antalet personer som skrev in sig som arbetslösa ökade med 0,13 procent eller 5 017 personer under juni, jämfört med månaden före, enligt officiell statistik. Totalt var cirka 3,9 miljoner spanjorer registrerade som arbetslösa i juni – 847 197 personer fler jämfört med samma månad för ett år sedan.

Annons

I maj var ökningen av arbetslösa 0,68 procent på månadsbasis.

Under tiden Spanien var nedstängt och när pandemin var inne i sin värsta fas försvann 900 000 jobb.

TT
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons