Annons

Ökat antal ackrediteringar till Cannes

Film • Publicerad 6 mars 2020
Bong Joon-Ho tar emot Guldpalmen på fjolårets filmfestival i Cannes. Inför årets upplaga av festivalen har antalet journalistackrediteringar ökat. Arkivbild.
Bong Joon-Ho tar emot Guldpalmen på fjolårets filmfestival i Cannes. Inför årets upplaga av festivalen har antalet journalistackrediteringar ökat. Arkivbild.Foto: Vianney Le Caer/AP/TT

Oron för att filmfestivalen i Cannes kan komma att ställas in till följd av ett förbud mot stora folksamlingar i Frankrike verkar inte ha drabbat journalister.

Festivalens arrangörer meddelar nämligen att antalet mottagna ackrediteringsansökningar har gått upp med 9 procent jämfört med i fjol, skriver Deadline.

Annons

Det var på torsdagen som Frankrikes hälsominister Olivier Véran beslutade att förlänga ett förbud mot folksamlingar på över 5 000 personer på begränsade utrymmen fram till 31 maj.

Filmfestivalen i Cannes äger rum 12–23 maj.

TT
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons