Annons

Ökat missnöje mot elbolagen

Konsument • Publicerad 1 maj 2019
Många klagomål har riktats mot elförsäljning på offentliga platser. Arkivbild.
Många klagomål har riktats mot elförsäljning på offentliga platser. Arkivbild.Foto: ANDERS WIKLUND / TT

Klagomålen mot elbolagen ökar kraftigt. Konsumenternas energimarknadsbyrå fick in cirka 1 100 klagomål förra året. Under de första tre månaderna av 2019 har runt 900 elkunder hört av sig, rapporterar .

– Med den takten skulle vi hamna på mellan tre och fyra tusen på helåret, säger Anna Carlén, vd för Konsumenternas energimarknadsbyrå.

Annons

Hemförsäljare och försäljning på torg och andra offentliga platser står för en stor del av ökningen. Dörrknackande säljare som ljuger om att de kommer från ett välkänt elbolag tycks vara ett återkommande problem.

Ett bolag som har haft bekymmer med oärliga säljare är Nordic Green Energy, som har fem olika säljbolag som underentreprenörer.

– Vi har haft fall där vi tvingats utestänga försäljare där vi uppfattat att de inte följer våra regler tillräckligt bra, säger bolagets vd Erki Milistver till SVT.

TT
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons