Annons

Flygkaoset har lättat – planen lyfter igen

Efter dagar av flygkaos till följd av konflikten mellan SAS och bolagets piloter har trafiken i stort sett återgått till det normala. På lördagen väntas även de längre flygningarna gå enligt tidtabell.
Ekonomi • Publicerad 3 maj 2019
Från och med i morgon, lördag, ska även planen till de mer långväga destinationerna vara i luften. Arkivbild.Foto: Johan Nilsson/TT

– Då ska långdistansflygningarna till Asien och USA vara i gång, säger SAS presschef Freja Annamatz.

Under fredagen fungerade flygtrafiken ungefär som vanligt, med undantag för några förseningar och enstaka inställda flyg, främst till USA.

Annons

Enligt SAS har det gått som planerat, men bolaget uppmanar ändå resenärerna att även under fredagskvällen hålla koll på hemsidan eftersom det kan förekomma förändringar i tidtabellerna.

– När det har varit en så stor störnig, då blir det vissa följdeffekter, säger Freja Annamatz.

Flygresenärerna har hört av sig till SAS även efter det att strejken avslutats, men trycket har lättat betydligt. Det är inte längre några telefonköer enligt Annamatz.

– Det har skett en dramatisk förbättring, men vissa är så klart frustrerade och det har vi full förståelse för.

– Vi har goda förhoppningar om att vi ska operera helt enligt tidtabell från och med i morgon, säger Freja Annamatz.

TT
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons