Annons

Ökvist och United förlorade historiskt derby

Fotboll • Publicerad 7 september 2019
Lotta Ökvist, här i Hammarbys tröja, debuterade för Manchester United. Arkivbild.
Lotta Ökvist, här i Hammarbys tröja, debuterade för Manchester United. Arkivbild.Foto: Janerik Henriksson/TT

Det var en historisk dag i Manchester när det första fotbollsderbyt i Super League mellan Manchester City och Manchester United spelades på lördagen inför 31 123 åskådare på Etihad Stadium – nytt publikrekord i ligan.

Lotta Ökvist, som värvades från Hammarby och elitettan till United i somras, fick chansen från start direkt. Men svenskan och lagkamraterna i United kunde inte rå på rivalerna.

Annons

City var numret större och vann säsongspremiären med 1–0 efter mål av Caroline Weir i den 48:e minuten. Lotta Ökvist fick 56 minuter på plan innan hon byttes ut mot Amy Turner.

Sverige var även representerat i en annan del av England.

Amanda Nildén byttes in i den 79:e minuten för sitt Brighton borta mot Bristol. Där och då jagade Brighton ett ledningsmål men klarade inte av att få hål på hemmalagets försvar. Matchen slutade 0–0.

TT
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons