Annons

Ola Binis fall upp i rätten igen

Brott • Publicerad 3 mars 2020
En rättegångsförhandling har planerats i fallet kring Ola Bini. Arkivbild från augusti förra året.
En rättegångsförhandling har planerats i fallet kring Ola Bini. Arkivbild från augusti förra året.Foto: Dolores Ochoa/AP/TT

Den svenske programmeraren Ola Bini har kallats till rätten i Quito i Ecuador på torsdag för en inledande förhandling. Det bekräftar familjens Binis presskontakt Mats Lövgren till TT.

Bini, en bekant till Wikileaksgrundaren Julian Assange, misstänks för dataintrång. Han greps i april förra året och satt häktad tills i juni. Han är sedan dess belagd med reseförbud.

Annons

Det Bini nu är kallad till, den 5 mars klockan 9.30 lokal tid, är en så kallad pre-trial där en domare ska värdera åklagarens bevisning mot försvarets och därifrån ta ställning till ifall det finns skäl nog att driva åtalet till rättegång.

En första planerad förhandling, i oktober, ställdes in på grund av oroligheter i Ecuador. Ola Bini fick sedan en ny kallelse att infinna sig i rätten den 17 februari, men även den förhandlingen ställdes in.

TT
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons