Annons

Johan Olsson kan få ny tränarroll

Tränarstaben i längdlandslaget ser ut att minska från sex till fyra. Tidigare har Annika Zell sagt att hon lämnar och nu står det klart att inte heller Johan Olsson fortsätter som tränare.
Men den tidigare landslagsstjärnan kan eventuellt få en ny roll i laget.
Skidor • Publicerad 9 maj 2019
Johan Olsson. Arkivbild.
Johan Olsson. Arkivbild.Foto: Ulf Palm/TT

Johan Olsson var precis som Zell missnöjd med fjolårets upplägg, där de båda var anställda på halvtid. Nya landslagschefen Jonas Peterson medger att det var ett misslyckande.

– Det blev ingen bra lösning för dem. Det var ingen kontinuitet för dem själva och inte heller någon bra kontinuitet för åkarna. Det var synd, säger Jonas Peterson.

Annons

Zell finns fortfarande i landslagets periferi, genom sitt jobb på Dala Sports Academy i Falun. Och Peterson hoppas att landslaget ska kunna hitta en passande roll till Johan Olsson.

– Det är många av åkarna som jobbar med Annika i Falun, och vi för fortfarande en dialog med Johan om hur han skulle kunna komma in på ett annat sätt. Han har ju haft ett teknikfokus tidigare och där ser vi nyttan av att få med honom även nästa år, säger Peterson.

Kvar sedan förra säsongen är Magnus Ingesson och Stefan Thomson på damsidan och Mattias Nilsson och Fredrik Uusitalo på herrsidan. Att landslagets enda kvinnliga ledare valde att sluta är inte bra, säger Jonas Peterson.

– Vi har en utmaning där och något som vi måste sätta ännu mer fokus på. Vi vet om att en blandning är absolut den bästa lösningen och med fyra manliga tränare så brister vi där, säger Jonas Peterson.

Lasse Mannheimer/TT
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons