Annons
Nyheter

Olycka i Lund orsakar tågförseningar

Det har varit totalstopp i tågtrafiken genom Lund. Trafiken har åter börjat rulla, men följdförseningar är att vänta under dagen.
Olycka • Publicerad 14 juli 2020
Tågförseningar är att vänta efter en olycka i Lund. Arkivbild.
Tågförseningar är att vänta efter en olycka i Lund. Arkivbild.Foto: Johan Nilsson/TT

– Det har skett en olycka inne i Lund. Räddningstjänsten och polis är på gång med det arbetet, sade Sofia Lindahl, presskommunikatör vid Trafikverket, vid 9-tiden på tisdagsmorgonen.

Både snabbtåg och lokaltrafik har påverkats av olyckan.

Annons

– Våra snabbtåg påverkas mellan Stockholm och Malmö. Tåg kommer att utgå med förseningar från Malmö. Det är ett tåg redan som är berört, men vi vet i nuläget inte om det blir ytterligare tåg, sade Simon Hermansson, presskommunikatör SJ, vid 09.30.

Strax efter klockan 10 meddelade Trafikverket att trafiken åter börjat rulla genom Lund. När tågtrafiken låg nere körde ersättningsbussar för att komma runt stoppet.

– Nu kör tågen i gång, men i och med stoppet kan tågen stå på fel ställen i förhållande till tidtabellen. Det kan bidra till följdförseningar, säger Theresia Swanholm, vid Skånetrafikens presstjänst.

Olyckan kommer att fortsätta påverka i tågtrafiken under tisdagsförmiddagen med viss köbildning och förseningar.

– Resenärer får ha lite extra tålamod och vara ute i god tid, säger Theresia Swanholm.

TT
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons