Annons

Omröstning om brittiskt utträdesavtal i juni

Den brittiska regeringen kommer att låta underhuset rösta om ett brexitavtal första veckan i juni, rapporterar Sky News.
Beskedet kommer från Downing Street 10 efter ett möte mellan premiärminister Theresa May och Labourledaren Jeremy Corbyn.
Storbritannien • Publicerad 14 maj 2019
Storbritanniens premiärminister Theresa May. Arkivbild.
Storbritanniens premiärminister Theresa May. Arkivbild.Foto: Alastair Grant/AP/TT

– I kväll mötte premiärministern underhusets oppositionsledare för att tydliggöra vår beslutsamhet att nå en avslutning på samtalen och att följa resultatet av omröstningen, att lämna EU, säger Mays talesperson enligt Sky News.

Hittills har ingen uppgörelse eller några resultat av samtalen setts till, men tisdagens möte beskrivs i positiva ordalag.

Annons

– Kvällens samtal mellan premiärministern och oppositionsledaren var både bra och konstruktiva, säger talespersonen som tillägger att samtalen fortsätter på onsdagen.

Regeringen och Labour har förhandlat ända sedan början av april för att hitta en text om framtida relation mellan EU och Storbritannien som skulle kunna accepteras av båda.

Storbritanniens regering och övriga EU enades i november 2018 om ett brittiskt utträdesavtal, kombinerat med en politisk deklaration om framtida relation. Mays regering har dock misslyckats med att få stöd för utträdesavtalet i underhuset tre gånger.

TT
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons