Annons

Öppet gay rollfigur i Marvel på väg

Film • Publicerad 9 maj 2019
Marvelregissörerna Anthony Russo och Joe Russo har avslöjat att en öppet gay rollfigur kommer presenteras inom en snar framtid.
Marvelregissörerna Anthony Russo och Joe Russo har avslöjat att en öppet gay rollfigur kommer presenteras inom en snar framtid.Foto: Joel C Ryan

En rollfigur inom Marvels filmuniversum som är öppet homosexuell kommer snart att presenteras. Det avslöjade regissörerna Joe och Anthony Russo, som bland annat ligger bakom "Avengers: Endgame", i en intervju med Entertainment weekly.

"Det finns en gay rollfigur i en av de kommande filmerna och jag tror att Kevin (Feige) kommer att avslöja det ganska snart", sade Joe Russo i podden EW Morning live, enligt sajten .

Annons

Kevin Feige är filmproducent och direktör för Marvel Studios. I juni 2018 avslöjade han att två rollfigurer som är homo- eller bisexuella skulle dyka upp i kommande Marvelfilmer, men han sade inte vilka dessa var.

Skådespelaren Tessa Thompson, som spelar Valkyrie i flera av filmerna, har tidigare sagt att hennes rollfigur är bisexuell. Men det är inget som har framkommit i handlingen.

TT
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons