Annons
Nyheter

Oro för att klara hyran i spåren av covid-19

Ekonomi • Publicerad 8 juli 2020
Fler personer än normalt har under våren hört av sig till Hyresgästföreningen. Arkivbild.
Fler personer än normalt har under våren hört av sig till Hyresgästföreningen. Arkivbild.Foto: Jessica Gow/TT

Fler hyresgäster än normalt har den senaste tiden vänt sig till Hyresgästföreningen efter att ha fått problem med att betala hyran till följd av coronapandemin, rapporterar Sveriges Radio Ekot.

– Många av de som ringer har inte kunskap om att man måste betala hyran, det är jätteviktigt att göra det annars riskerar man att bli av med sitt hyreskontrakt, säger Marie Lindner, förbundsordförande på Hyresgästföreningen, till Ekot.

Det handlar om 150 till 250 personer som varje vecka ringer för att få råd. Har man svårt att betala sin hyra uppmanas man att ta kontakt med sin hyresvärd för att försöka förhandla sig till en lösning. Landets hyresvärdar har visserligen rätt att kräva att hyran ska betalas i tid, men Hyresgästföreningen har bett om att de ska visa förståelse under pandemin.

TT
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons