Annons
Nyheter

Arresteringsorder för Khan dras tillbaka

Pakistans polis har dragit tillbaka arresteringsordern för tidigare premiärministern Imran Khan. Beslutet kommer efter två dagars oroligheter kring Khans bostad i Lahore.
Pakistan • Publicerad 15 mars 2023
En anhängare till Imran Khan tar skydd bakom ett plakat med dennes bild tidigt på onsdagsmorgonen.
En anhängare till Imran Khan tar skydd bakom ett plakat med dennes bild tidigt på onsdagsmorgonen.Foto: K.M. Chaudary/AP/TT

Det är en högre domstol i Lahore som beordrat polisen att dra tillbaka arresteringsordern.

Polis och milis rapporteras har retirerat från området kring Khans hus i överklassområdet Zaman Park, där våldsamma sammandrabbningar med 100-tals av Khans anhängare skett två dagar i rad.

Annons

"Polisen och militärpoliserna som skickats för att skada Imran Khan har tryckts tillbaka av folket", twittrar Khans parti Pakistans rörelse för rättvisa (PTI) till bilder av jublande anhängare utanför huset.

Arresteringsordern för 70-årige Khan utfärdades efter att han uteblev från en rättegång. Khan anklagas för korruption under sin tid som premiärminister.

Sedan Imran Khan genom en misstroendeomröstning i parlamentet tvingades bort från makten i april 2022 har han högljutt kritiserat Pakistans regering och militär, samt hållit flera massmöten för att mobilisera sina anhängare.

Khan hävdar att bakom anklagelserna och arresteringsordern ligger försök att hindra honom från att ställa upp i valet.

TT
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons