Annons

Orup släpper ny musik: "Jag är lite nervös"

Thomas "Orup" Eriksson är tillbaka med nyskriven musik för första gången sedan 2013.
Musik • Publicerad 13 maj 2019
Thomas "Orup" Eriksson är aktuell med ny musik. Arkivbild.
Thomas "Orup" Eriksson är aktuell med ny musik. Arkivbild.Foto: SUVAD MRKONJIC/TT

Den 17 maj släpper Orup den nya singeln ”Det är nånting som är bra med stan ikväll” och till hösten kommer det en ep med fyra låtar.

– Jag är lite nervös och spänd över hur det kommer gå med den nya singeln. Många av dem som lyssnar på mig har ju redan bestämt sig för vilka låtar de gillar, säger Orup.

"Inte blivit av"

Annons

Senast den folkkära artisten släppte ny musik var 2013 med ep:n "Rosenthaler Platz". Varför det inte har blivit någon ny musik sedan dess vet han inte riktigt.

– Det har liksom inte blivit av. Jag skriver ju låtar nästan jämt men jag har jobbat så mycket med andra grejer, säger Orup och fortsätter.

– Det går så bra live så jag har inte känt mig sugen. Men nu när jag har spelat mina gamla låtar så otroligt mycket började jag tänka att man kanske skulle göra någonting nytt också.

Spelade med GES

En av de andra grejerna som Orup har sysslat med är en bejublad sommarturné med Anders Glenmark och Niklas Strömstedt i GES 2018. Dessutom passade han på att fira sin 60-årsdag i november riktigt ordentligt med en över tre timmar lång konsert där han rev av alla sina hits inför ett fullsatt Globen.

– Det var vansinnigt roligt. Bland det roligaste jag har gjort.

TT: Kommer du att göra om det?

– Ja, jag tänkte göra det en gång om året men nu såg jag att Lasse Winnerbäck har bokat Globen den 29 november, så då blir det ingenting, säger Orup och skrattar.

– Nä, jag kommer inte att göra det igen. Det skulle vara när jag fyller jämnt nästa gång men vi får väl se.

Åter i tv-rutan

I sommar ska Orup vara med i jubileumssäsongen av TV4:s "Så mycket bättre" tillsammans med bland andra Petter, September, Timbuktu, Carola och Niklas Strömstedt.

– Det ska bli kul, absolut. Det blir inte riktigt lika mycket som när jag var med första gången. Det känns som ett skönt litet avbrott och sen får jag göra några väldigt bra låtar som jag håller på med nu.

Vilka låtar han ska tolka får Orup dock inte avslöja.

Jon Lindhe/TT
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons