Annons
Nyheter

Ostadigt väder väntar – i hela landet

Ostadigt väder väntar – under hela nästa vecka.
– I natt brakar det in ett riktigt regnväder och efter det blir det mest skurar, säger Angelica Lundberg, meteorolog på SMHI.
Väder • Publicerad 15 juli 2023
Natten till söndagen rör sig ett kraftigt regnområde in från de brittiska öarna och det blir mycket skurar i hela landet under nästa vecka. Arkivbild.
Natten till söndagen rör sig ett kraftigt regnområde in från de brittiska öarna och det blir mycket skurar i hela landet under nästa vecka. Arkivbild.Foto: Liselotte Sabroe/AP/TT

Efter lördagens varma väder, med 20–25 grader i stora delar av landet, är regn och lägre temperaturer på gång.

– Vi har ett lågtryck över brittiska öarna som ser ut att braka in här under natten till söndag. Det ser ut att bli riktigt blött i Götaland och östra Svealand, säger Angelica Lundberg.

Annons

Regnmängderna ser ut att gränsa till de 70 millimeter regn under 24 timmar som resulterar i att SMHI går ut med en gul varning för regn.

– Det är inte riktigt de mängderna, det är någonstans mellan 20 och 50 millimeter, så blött kommer det att bli. Och det finns stråk som ser ut att bli riktigt kraftiga, nära skyfallsgränsen på 35 millimeter på sex timmar, säger Angelica Lundberg.

Regnet försvagas

Det blir även blåsigt under söndagen i stora delar av landet med tidvis friska till lokalt hårda vindbyar, i söder sydvästlig vind och i norr sydostlig.

Regnovädret rör sig norrut under söndagen. Det försvagas något, men det blir ändå regn och skurar i nästan hela landet.

Ostadigt nästa vecka

– När det väl passerat så blir det lite mer skurbetonat, ostadigt väder med växlande molnighet och inga superhöga temperaturer, utan någonstans mellan 15 och 20 grader. Inte helmulet, solen kan titta fram då och då. Och så ser det i princip ut för resten av veckan. Klassiskt svenskt sommarväder, säger Angelica Lundberg.

TT
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons