Annons
Nyheter

Över 100 döda i översvämningar i Nepal

Nepal • Publicerad 15 juli 2020
Årets kraftiga monsunregn i Nepal har krävt över 100 liv. Bilden är tagen i huvudstaden Katmandu i fjol.
Årets kraftiga monsunregn i Nepal har krävt över 100 liv. Bilden är tagen i huvudstaden Katmandu i fjol.Foto: Niranjan Shrestha/AP/TT

Minst ungefär 120 människor har omkommit på drygt en månad i katastrofer orsakade av kraftiga monsunregn i Nepal. Bara under gårdagen rapporterades fem dödsfall i skred, meddelar landets räddningsmyndighet NDRRMA.

Myndigheten räknar till 98 dödsfall i skred, två i översvämningar och 17 i blixtoväder. 46 personer saknas fortfarande efter skred och 130 personer har skadats, rapporterar tidningen Rising Nepal.

Annons

I lördags sveptes flera hem med i ett skred i distriktet Sankhuwasabha i nordöstra Nepal och 70 räddningsarbetare har skickats till platsen. Inga kroppar har hittats än.

Regeringen kör hjälpsändningar med helikopter till människor som blivit hemlösa i på grund av jordskredet. Hittills uppges det handla om ganska blygsamma mängder; runt 2 000 kilo ris, 400 kilo linser, olja, salt och andra torra matvaror.

TT
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons