Annons
Nyheter

Över 600 migranter gripna i Libyen

Libyen • Publicerad 10 januari 2022
Flera hundra migranter greps i Libyen när myndigheter gjorde en räd mot ett tillfälligt migrantläger. Bilden är från ett annat läger i Libyen. Arkivbild.
Flera hundra migranter greps i Libyen när myndigheter gjorde en räd mot ett tillfälligt migrantläger. Bilden är från ett annat läger i Libyen. Arkivbild.Foto: Emilio Morenatti/AP/TT

Libyska myndigheter grep under natten till måndag över 600 migranter utanför ett nedlagt hjälpcenter i Tripoli.

Det uppger norska biståndsorganisationen Flyktninghjelpen och den USA-baserade flyktinghjälporganisationen International Rescue Committee (IRC) i ett gemensamt uttalande.

Annons

IRC uppger att de har tagit hand om "många" skadade, varav en person med skottskador, efter massgripandet.

"Många har vittnat om att de överfölls under tidiga morgonen och att deras tält brändes", säger NRC:s Libyenchef Dax Roque i uttalandet.

Hjälpcentret migranterna höll läger utanför stängdes i december i fjol, sedan dess har hundratals migranter i protest tältat utanför centret.

TT
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons