Annons
Nyheter

Översvämningsskydd i Skåne prövas på nytt

Klimat • Publicerad 1 december 2020
Falsterbonäset i Skåne med vitskimrande stränder och praktfulla strandvillor ligger riskabelt till när havsnivån stiger. Nu blir det ny rättegång om det planerade översvämningsskyddet. Arkivbild.
Falsterbonäset i Skåne med vitskimrande stränder och praktfulla strandvillor ligger riskabelt till när havsnivån stiger. Nu blir det ny rättegång om det planerade översvämningsskyddet. Arkivbild.Foto: Johan Nilsson/TT

Planerna på ett två mil långt översvämningsskydd på Falsterbonäset i Skåne kommer att prövas i Mark- och miljööverdomstolen.

Tidigare har mark- och miljödomstolen gett klartecken till bygget, men varken Vellinge kommun eller länsstyrelsen var nöjda med villkoren. Tillsammans med ett antal enskilda personer och några föreningar har de överklagat och nu har Mark- och miljööverdomstolen gett prövningstillstånd.

Annons

En fjärdedel av översvämningsskyddet ska enligt planerna bestå av murar som ska stoppa inträngande havsvatten. Resten ska bestå av jordvallar.

TT
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons