Annons

Palestinskt nödläge efter flera coronafall

Coronavirus • Publicerad 5 mars 2020
Människor besöker Födelsekyrkan i Betlehem. Nu stängs kyrkan på grund av coronaviruset under de kommande två veckorna.
Människor besöker Födelsekyrkan i Betlehem. Nu stängs kyrkan på grund av coronaviruset under de kommande två veckorna.Foto: Mahmoud Illean /AP/TT

Den palestinske presidenten Mahmoud Abbas har utlyst nationellt nödläge de kommande 30 dagarna sedan sju fall av personer smittade med det nya coronaviruset konstaterats i Betlehem på Västbanken.

Bara några timmar tidigare hade myndigheterna beslutat att stänga Födelsekyrkan under de kommande två veckorna.

Annons

Samtliga personer som smittats arbetar på ett hotell i Betlehem och företrädare för de palestinska hälsomyndigheterna misstänker att de smittats av viruset av utländska hotellbesökare. Därför har turistmyndigheterna beslutat att utländska gäster inte ska tillåtas besöka Västbanken under de närmaste två veckorna.

Besluten bedöms bli ett svårt bakslag för Betlehem där många affärsrörelser är beroende av besökare till Födelsekyrkan, som enligt traditionen utpekas som Jesus födelseplats.

TT
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons