Annons
Nyheter

Pappa Johnson utmanar reserestriktioner

Storbritannien • Publicerad 2 juli 2020
Stanley Johnson, pappa till Boris Johnson, har rest till Grekland vilket väckt uppmärksamhet på hemmaplan. Arkivbild.
Stanley Johnson, pappa till Boris Johnson, har rest till Grekland vilket väckt uppmärksamhet på hemmaplan. Arkivbild.Foto: Frank Augstein

En måhända olydig förälder skuggar dagen för Storbritanniens premiärminister Boris Johnson. Trots avrådan för brittiska medborgare att företa icke nödvändiga utlandsresor har Stanley Johnson farit till Grekland.

Den 79-årige författaren anlände enligt grekiska regeringskällor troligen via Bulgarien till regionen Pelion i norr, där han har en semesterbostad.

Annons

Bilder på Stanley Johnsons Instagramkonto visar honom iförd mask på vad som förefaller vara en flygplats. Till två videor från ett flygplan som närmar sig land står det "Anländer till Aten i kväll!".

För Daily Mail motiverar han resan med att huset måste covidsäkras inför den förestående uthyrningssäsongen.

– Vi har förbjudit direktflyg från Storbritannien och Sverige till den 15 juli. Om en medborgare från dessa länder anländer på ett annat sätt till Grekland kan de naturligtvis komma, säger regeringstalesmannen Stelios Petsas.

Boris Johnsons talesperson har inte velat kommentera det enskilda ärendet.

TT
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons