Annons
Nyheter

Par dömdes för mord – frias i hovrätten

Brott • Publicerad 14 juli 2022
Ett par i Pajala som dömdes för mord och mordbrand frias i hovrätten. Arkivbild.
Ett par i Pajala som dömdes för mord och mordbrand frias i hovrätten. Arkivbild.Foto: Johan Nilsson/TT

I maj dömdes en man och en kvinna till fängelse i femton respektive åtta år för mord och mordbrand på en man i Pajala förra sommaren.

Ärendet togs sedan upp i hovrätten, som nu gör en helt annan bedömning.

Annons

På torsdagen friades både mannen, som är i 50-årsåldern och kvinnan, som är i 60-årsåldern, från båda åtalspunkterna, rapporterar SVT Norrbotten.

Efter de nya förhandlingarna släpptes paret på fri fot, vilket var en indikation på att utfallet skulle bli ett annat. Mannen döms dock till villkorlig dom för vapenbrott.

Det var den 29 juni förra året som räddningstjänsten larmades till en skogsbrand i Pajala där de senare hittade en död man i en bil. Mannen bedömdes av rättsläkare ha varit vid liv när branden startade. Den nu friade mannen misstänktes för att, med hjälp av kvinnan, ha flyttat mannen till en bil som sedan tändes på. Båda två har hela tiden nekat till brott.

TT
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons