Annons
Nyheter

Passpolisen på Arlanda stänger

Samhälle • Publicerad 25 september 2023
Packa passet för snart försvinner möjligheten att få ett provisoriskt pass utfärdat på Arlanda. Arkivbild.
Packa passet för snart försvinner möjligheten att få ett provisoriskt pass utfärdat på Arlanda. Arkivbild.Foto: Pontus Lundahl/TT

Resenärer från Arlanda gör klokt i att kolla en extra gång att passet är med. Nu försvinner nämligen den sista livlinan när passpolisen stänger sitt kontor på flygplatsen.

Produktionen av provisoriska pass flyttas från Arlanda till polisstationerna i Farsta, Norrmalm och Sollentuna. Tanken är att göra det mer tillgängligt för den som ansöker om provisoriskt pass, då de polisstationerna ligger närmare fler medborgare.

Annons

"Vi vill öka möjligheten för medborgare att kunna ansöka om provisoriska pass och samtidigt öka kvaliteten i vårt arbete", skriver Paul Nilsson, tillförordnad kanslichef, polisregion Stockholm, i en kommentar.

"Vi förväntar oss att beslutet att öppna upp tre stationer för utförandet av provisoriskt pass, i stället för en station som det är i dag, gynnar både medborgare och personal."

Sista dagen det går att ansöka om provisoriskt pass på Arlanda är 3 november.

TT
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons