Annons

Peja slutar som förbundskapten

Curling • Publicerad 14 maj 2019
Peja Lindholm slutar som förbundskapten. Arkivbild.
Peja Lindholm slutar som förbundskapten. Arkivbild.Foto: Tobias Röstlund/TT

Peja Lindholm slutar som förbundskapten för curlinglandslagen, meddelar curlingförbundet i ett pressmeddelande. Den före detta storspelaren har sagt upp sig efter nio år på tjänsten.

"Det var inget enkelt beslut efter nio fantastiska år. När jag blickar tillbaka är det självklart alla medaljer och alla internationella mästerskap som blir de starkaste minnena", säger Lindholm.

Annons

Under Lindholms ledning har de svenska landslagen vunnit inte mindre än fyra OS-medaljer, varav ett guld, och fem VM-guld.

"Vi tackar Peja för hans fantastiska engagemang och arbetsinsats under de här åren. Han har varit en viktig pusselbit i vår elitorganisation med exceptionella framgångar internationellt", säger Michael Marklund, ordförande i Svenska curlingförbundet.

Curlingförbundet hoppas ha klart med en ny förbundskapten före sommaren.

TT
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons