Annons

Pence: Medicin mot viruset till sommaren

Coronavirus • Publicerad 3 mars 2020
USA:s vicepresident Mike Pence håller presskonferens i Vita huset.
USA:s vicepresident Mike Pence håller presskonferens i Vita huset.Foto: Manuel Balce Ceneta/AP/TT

Läkemedel för att behandla det nya coronaviruset kan finnas tillgängliga till sommaren, säger USA:s vicepresident Mike Pence.

– Vaccinet kanske inte kommer att vara tillgängligt förrän i slutet av året eller tidigt nästa år, men behandlande läkemedel som ger lindring för personer som har smittats av coronaviruset kan finnas tillgängliga till sommaren eller tidig höst, säger Pence vid en presskonferens i Vita huset.

Annons

Ett intravenöst antiviralt läkemedel har redan provats på en coronapatient i USA och försök med läkemedlet pågår även i Asien.

Det pågår också försök med en typ av medicin som har visat sig vara effektiv vid ebola.

Hittills har sex personer avlidit i sviterna av coronaviruset i USA, alla i delstaten Washington, i ett område kring staden Seattle. I hela USA har över 90 personer konstaterats vara smittade.

Globalt har över 3 000 avlidit, varv runt 95 procent har befunnit sig i Kina. Nästan 90 000 människor i 62 länder har smittats, enligt WHO.

TT
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons