Annons

Pettersen inför Solheim: "Formen är bra"

Lagom till Solheim Cup har Suzann Pettersen tappat rösten.
Har den norska veteranen även tappat spelet?
Golf • Publicerad 13 september 2019
Suzann Pettersen är Europas mest rutinerade spelare i årets Solheim Cup.
Suzann Pettersen är Europas mest rutinerade spelare i årets Solheim Cup.Foto: Peter Morrison/AP/TT

Utan en mikrofon framför sig hade Suzann "Tutta" Pettersen knappt kunnat göra sig hörd under presskonferensen på Gleneagles. Rösten är i praktiken borta, men Pettersen säger att det inte är någon fara med hennes hälsa inför den hett emotsedda drabbningen mellan Europa och USA.

– Det är bara härifrån och upp, så jag är okej, säger norskan och måttar i höjd med halsen.

Överraskande uttagning

Annons

En mer intressant fråga är hur bra kroppen svingar en golfklubba för närvarande. Pettersen, stjärnveteranen som i år gör sin nionde Solheim Cup, har allt annat än imponerat sedan hon kom tillbaka till golfbanan efter förra årets barnafödande. Därför var det överraskande för många när Pettersen fick ett wildcard av kaptenen Catriona Matthew.

Den dubbla majorvinnaren, tidigare världstvåa men nu rankad 665:a, säger att hon inte har påverkats av den kritik som funnits mot att hon togs ut i Europas lag.

– Well, jag är inte kapten så jag behöver inte svara för det. Allt jag behöver göra är att komma hit och spela min golf, säger Pettersen.

– Jag känner att jag var väldigt ärlig om var jag kände att mitt spel var, och om jag skulle vara tillräckligt bra på den här nivån.

Stöd från Davies

Vicekaptenen och legendaren Laura Davies litar fullt på att Europas lag kommer ha stor nytta av Pettersen under dagarna på Gleneagles. Även om norskan vilar under förmiddagens foursomes när tävlingen inleds i dag.

– Varför skulle man inte vilja ha Suzann Pettersen i laget? säger Davies om den mest rutinerade spelaren i årets Solheim Cup.

– Hon har inte spelat ett stort antal turneringar, men matchspel är väldigt annorlunda. Man måste inte sätta ihop 72 bra hål vilket kanske skulle vara svårt för någon som inte har spelat (så mycket), men i 18 håls matchspel backar jag Suzann när som helst.

På fyra tävlingar i år har Pettersen som bäst slutat 59:a. I övriga tre starter missade hon kvalgränsen.

Carl Göransson/TT
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons