Annons

Masters skjuts upp – ingen major i april

Golf • Publicerad 13 mars 2020
Henrik Stenson och resten av stjärnorna får inte spela på PGA-touren eller i US Masters.
Henrik Stenson och resten av stjärnorna får inte spela på PGA-touren eller i US Masters.Foto: Kamran Jebreili

Inte nog med att de kommande veckornas PGA-tourtävlingar i golf ställs in. Nu är det beslutat att även årets första major, US Masters, flyttas på grund av coronapandemin.

I ett pressmeddelande skriver arrangören av herrtävlingen på Augusta National, som skulle ha spelats den 9-12 april, att man beslutat att skjuta på tävlingen.

Annons

"Hälsan och välmåendet för alla inblandade i tävlingen, och invånarna i Augusta, har lett till beslutet. Vi hoppas att detta beslut kan leda till att vi på ett säkert sätt kan vara värd för Masters-turneringen vid ett senare datum", skriver Augusta National GC, genom ordföranden Fred S Riley, i pressmeddelandet.

Beslutet togs dagen efter att PGA-touren beslutat att bryta The Players Championship efter en rond och dessutom ställa in de kommande veckornas tävlingar på USA-touren.

TT
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons