Annons

PL-match uppskjuten – Arsenal isolerar spelare

Fotboll • Publicerad 11 mars 2020
Arsenal isolerar flera spelare och ledare som kan ha blivit utsatta för coronasmittan. Arkivbild.
Arsenal isolerar flera spelare och ledare som kan ha blivit utsatta för coronasmittan. Arkivbild.Foto: Matt Dunham/AP/TT

Onsdagens match mellan Manchester City och Arsenal i den engelska högstaligan i fotboll skjuts upp.

Anledningen är att flera spelare och ledare i Arsenal för knappt två veckor sedan varit i kontakt med Evangelos Marinakis, ägare för den grekiska klubben Olympiakos, som har bekräftats vara smittad av virussjukdomen covid-19.

Annons

Spelarna och ledarna kommer att isoleras i sitt hem till dess att inkubationsperioden på två veckor är över – även om risken för att de ska vara smittade är extremt låga enligt Arsenal.

"Vi följer de riktlinjer som rekommenderar att alla som kommer i nära kontakt med en smittad ska isoleras under 14 dagar från den senaste dagen de kom i kontakt med viruset", skriver klubben bland annat i ett pressmeddelande.

Spelarna kommer däremot att vara tillgängliga till lördagens match mot Brighton.

TT
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons