Annons
Nyheter

Pojkar körde epa-traktor med fötterna

Brott • Publicerad 8 juli 2020
En polispatrull stötte på epa-traktorn i centrala Haparanda, och beslagtog både fordon och körkort. Arkivbild.
En polispatrull stötte på epa-traktorn i centrala Haparanda, och beslagtog både fordon och körkort. Arkivbild.Foto: Johan Nilsson/TT

Två tonåriga pojkar i Haparanda misstänks för vårdslöshet i trafik sedan polisen sett dem köra en epa-traktor sittande på taket.

En polispatrull stötte på ekipaget i centrala Haparanda under onsdagseftermiddagen.

Annons

– Då sitter två unga gentlemän på taket till epan och styr den med fötterna. Patrullen stoppar dem, rapporterar dem för diverse brott, kontaktar deras föräldrar och tar både epan och körkortet i beslag, säger Niclas Forsslund, vakthavande befäl hos polisen.

Pojkarna misstänks nu för bland annat vårdslöshet i trafik, eftersom de uppenbart inte haft kontroll över fordonet. Det är inte ovanligt att ungdomar buskör epa-traktorer, enligt Niclas Forsslund.

– Men det här var väl lite extremt ändå, att sitta på taket och styra. Det var ju bra att patrullen såg dem, helt enkelt.

TT
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons