Annons
Nyheter

Pojke fick i sig frätande vätska

En liten pojke i Tillberga utanför Västerås har förts till sjukhus sedan han fått i sig vad som misstänks vara frätande vätska. Polisen har inlett en förundersökning om vållande till kroppsskada.
Brott • Publicerad 7 december 2020
Händelsen inträffade på en lekplats i Tillberga utanför Västerås. Arkivbild.
Händelsen inträffade på en lekplats i Tillberga utanför Västerås. Arkivbild.Foto: Janerik Henriksson/TT

Händelsen inträffade under söndagen, då pojken, som är drygt 1,5 år gammal, tillsammans med en förälder var vid en lekplats. Där hittade pojken och fick i sig något som misstänks vara frätande vätska. Polisen har tagit en plastflaska som hittades vid lekplatsen i beslag.

Enligt VLT fördes pojken på söndagskvällen till Astrid Lindgrens barnsjukhus där han ligger nedsövd med respirator på intensiven. Polisanmälan upprättades under måndagsförmiddagen och har lagts hos en förundersökningsledare.

Annons

– En sak som kommer att göras är att prata med vårdnadshavaren som var med för att se hur händelsen gått till. Flaskan med innehållet är också av stort intresse för utredningen, säger Johan Thalberg, presstalesperson hos polisen, till TT.

Enligt Thalberg är den här typen av händelse mycket ovanlig. Att polisen inlett förundersökning beror på att pojken blivit så allvarligt skadad.

– Det är viktigt att säga att vi har inga indikationer på att någon med uppsåt skulle lämnat det här för att ett barn ska skadas i nuläget. Sedan är det såklart allvarligt ändå om en flaska med frätande innehåll lämnas på en lekplats, säger Johan Thalberg.

TT
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons