Annons
Nyheter

Pojke livshotande skadad efter hissolycka

Olyckor • Publicerad 2 juni 2023
Den pojke som vårdas efter en hissolyck i Göteborg är livshotande skadad, uppger Sahlgrenska universitetssjukhuset. Arkivbild.
Den pojke som vårdas efter en hissolyck i Göteborg är livshotande skadad, uppger Sahlgrenska universitetssjukhuset. Arkivbild.Foto: Jonas Dagson/TT

Läget har förvärrats för den pojke som skadades efter en hissolycka i Göteborg, rapporterar P4 Göteborg.

Pojken uppgavs initialt vårdas med allvarliga skador, men på fredagsförmiddagen uppger Sahlgrenska universitetssjukhusets presstjänst att hans skador är livshotande.

Annons

Det var på onsdagen som pojken blev fastklämd mellan hissens dörr och schakt på femte våningen, i Johanneberg i Göteborg. Han föll sedan fem våningar ner.

Enligt polisen är pojken under tio år gammal.

Exakt hur det gick till när pojken föll är oklart. Händelsen har anmälts till Arbetsmiljöverket och utreds av polisen som grovt vållande till kroppsskada, för att ta reda på om det begicks något fel i samband med räddningsinsatsen.

TT
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons