Annons
Nyheter

Pojke påkörd efter biljakt – man gripen

Brott • Publicerad 16 oktober 2023
En pojke har blivit påkörd i Göteborg efter en biljakt. Arkivbild.
En pojke har blivit påkörd i Göteborg efter en biljakt. Arkivbild.Foto: Johan Nilsson/TT

En elvaårig pojke har blivit påkörd i Göteborg av en bilist som tidigare jagats av polis. Biljakten inleddes strax efter klockan 14.30 på måndagen eftersom föraren körde vårdslöst, rapporterar Göteborgs-Posten.

– Men när han körde in på mindre vägar och gångvägar så avbröts förföljandet för det blev för farligt. Men lite senare kom ett larm om att en elvaårig pojke blivit påkörd av bilen, säger Peter Adlersson, presstalesperson vid polisen, till TT.

Annons

Pojken skadade båda benen i olyckan, men var vid medvetande när han fördes till sjukhus.

Föraren – en man i 50-årsåldern – smet från platsen, men kunde gripas senare under eftermiddagen. Då hade han övergett sin bil som togs i beslag av polisen.

Polisen utreder händelsen som grov vårdslöshet i trafik, grovt vållande till kroppsskada, smitning från trafikolycka samt drograttfylleri.

TT
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons