Annons
Nyheter

Pojke svårt stickskadad – en anhållen

En tonårspojke har blivit svårt stickskadad i ett bråk vid en skola i Sala. Polisen grep en annan tonåring, som senare anhölls misstänkt för mordförsök.
Brott • Publicerad 12 december 2022
En tonårspojke har skadats svårt i en knivskärning vid en skola i Sala.
En tonårspojke har skadats svårt i en knivskärning vid en skola i Sala.Foto: Fredrik Sandberg/TT

Polisen larmades om en knivskärning vid 11.20 på måndagen.

En pojke, som enligt TV4 Nyheterna ska vara i 15-årsåldern, hittades skadad. Han bedömdes ha allvarliga skador och fördes med ambulans till sjukhus.

Annons

– Någon form av stickvapen har använts, säger Andreas Woutilainen, biträdande lokalpolisområdeschef, till Sala Allehanda.

Brottet har inträffat i en park utanför skolan.

Senare meddelade Region Västmanland att pojken är svårt skadad, men att läget är stabilt. Han opererades akut.

Polisen rubricerar det inträffade som mordförsök. Ungefär 20 minuter efter larmet om knivskärningen greps en tonårspojke misstänkt för dådet.

Pojken anhölls senare efter förhör, skriver polisen på sin webbplats.

Polisen vill inte kommentera om pojkarna är elever på skolan. Men Sala kommuns skolchef Anna Wiklund säger till SVT Nyheter Västmanland att de gick på olika skolor.

En teknisk undersökning av brottsplatsen har genomförts och vittnen har förhörts.

Skolledningen samlade senare eleverna i en kyrka i närheten för att berätta vad som hänt innan eleverna fick gå hem, rapporterar lokala medier.

TT
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons