Annons

Pokémon Go gör det lättare att stanna hemma

Coronavirus • Publicerad 14 mars 2020
Två bröder spelar Pokémon Go. Arkivbild.
Två bröder spelar Pokémon Go. Arkivbild.Foto: Amr Alfiky/AP/TT

Mobilspelet Pokémon Go bygger på att spelarna ger sig ut i den verkliga världen – ofta i samarbete med andra – för att kunna fånga fickmonstren. Men i coronatider så meddelar utvecklaren Niantic att man nu gör det lättare för spelare att fånga monster från soffan.

Företaget meddelar att man nu "prioriterar uppdateringar av Pokémon Go-funktioner och -upplevelser som man kan njuta av på egen hand", säger Niantic i en kommentar till spelsajten Polygon.

Annons

Framför allt kommer pokemon att dyka upp i större områden än tidigare, vilket gör att fler kan fångas från hemmet.

Spelare kan numera köpa rökelse för en billig slant i spelets egen valuta, vilket får monster att dyka upp i närheten. Dessutom halveras distansen som spelare behöver gå för att kläcka ett ägg som innehåller en pokemon.

Därtill skjuter Niantic på en gemenskapsdag, då en viss typ av monster dyker upp mer frekvent i spelvärlden. Man har också skjutit upp en så kallad "Sarari zone"-dag som var tänkt att hållas i amerikanska Saint Louis i slutet av mars.

TT
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons