Annons

Polis åtalas efter biljakt – man fastklämd

Brott • Publicerad 11 maj 2019
En polis åtalas för vårdslöshet i trafik och vållande till kroppsskada efter att en man blivit fastklämd av en polisbil. Arkivbild
En polis åtalas för vårdslöshet i trafik och vållande till kroppsskada efter att en man blivit fastklämd av en polisbil. ArkivbildFoto: Johan Nilsson/TT

En polis åtalas för vårdslöshet i trafik och vållande till kroppsskada efter en biljakt i södra Stockholm i augusti förra året. Biljakten resulterade i att en person blev fastklämd mellan polisbilen och en husvägg.

Polisen hade blivit tipsad om att en man med koppling till ett kriminellt nätverk hade ett vapen och stod i begrepp att skjuta en annan person. Den åtalade polisen säger att han vid stoppandet av den misstänkte mannen lade i parkeringsläget på bilen vilket medfört att bilen "hoppat fram" och klämt fast mannen.

Mannen fick livshotande skador och har opererats nio gånger efter händelsen. Den åtalade polisen nekar till brottet.

TT
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons