Annons

Polis frias för våldtäkt – döms för annat

Brott • Publicerad 2 mars 2020
En polisman i Örebro som åtalats misstänkt för bland annat våldtäkt frias från den åtalspunkten, men han döms för flera andra brott. Arkivbild.
En polisman i Örebro som åtalats misstänkt för bland annat våldtäkt frias från den åtalspunkten, men han döms för flera andra brott. Arkivbild.Foto: Pavel Koubek/TT

Ett polisbefäl i Örebro som åtalats misstänkt för bland annat våldtäkt frias från den åtalspunkten. Däremot fälls han för flera andra brott.

Mannen åtalades misstänkt för att ha våldtagit en kvinna i december i fjol. Han har medgivit att de haft sex, men har sagt att det var frivilligt. Enligt tingsrätten har åklagaren inte kunnat bevisa att kvinnan inte deltog frivilligt, skriver Örebro tingsrätt i ett pressmeddelande.

Annons

Polismannen, som är i 50-årsåldern, fälls däremot för tjänstefel, 28 fall av dataintrång, brott mot tystnadsplikten och ringa narkotikabrott.

Han döms till villkorlig dom. Tingsrätten har tagit hänsyn till att mannen, på grund av brotten som han döms för, kommer att förlora sin anställning som polis, skriver rätten i pressmeddelandet.

TT
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons