Annons

Polisen: Håll avståndet, även i glasskön

Danmark • Publicerad 29 mars 2020
Många danskar har gett sig ut för att köpa glass i vårsolen – och trängseln framför glasskioskerna uppskattas inte såhär i virustider. Arkivbild.
Många danskar har gett sig ut för att köpa glass i vårsolen – och trängseln framför glasskioskerna uppskattas inte såhär i virustider. Arkivbild.Foto: Claudio Bresciani / TT

Helgen har bjudit på sol och blå himmel i Østjylland i Danmark. Det har fått många att lämna sin virusisolering för att sträcka på benen i det vackra vädret. Faktum är att så många tog sig ut i lördags att det rådde brist på parkeringsplatser och trängsel uppstod framför glasskioskerna.

Det har fått polisen att gå ut med en påminnelse: Vi förstår att det är lockande, men det är viktigt att ni följer rådande riktlinjer om att hålla avstånd och inte samlas mer än tio personer. Det gäller också vid glasskiosken, skriver polisen i Østjylland på Twitter.

Annons

Polisen patrullerar regelbundet de områden där det samlas många människor.

– Folk är väldigt förnuftiga och lyssnar när vi säger åt dem att hålla avstånd. Vi ser det inte som något stort problem, säger polisen Peter Tholstrup till TV2 Østjylland.

TT
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons