Annons
Nyheter

Seouls borgmästare hittad död

Sydkorea • Publicerad 9 juli 2020
Poliser under sökinsatsen efter Seouls försvunne borgmästare Park Won-Soon.
Poliser under sökinsatsen efter Seouls försvunne borgmästare Park Won-Soon.Foto: Kim Ju-sung/AP/TT

Seouls borgmästare Park Won-Soon har hittats död, uppger den sydkoreanska nyhetsbyrån Yonhap.

Sydkoreansk polis inledde en sökinsats efter Park sedan hans dotter anmält honom saknad klockan 17 på torsdagen, lokal tid.

Annons

Enligt dotterns uppgifter till polisen hade Park lämnat ett meddelande som lät "som ett testamente" och enligt Yonhap "misstänks han ha begått självmord". Polisen i Seoul uppger att ingenting tyder på att ett brott har begåtts.

I sydkoreanska medier spekuleras det om motivet till det misstänkta självmordet. Yonhap rapporterar att en tidigare sekreterare till Park under onsdagen lämnat in en anmälan om påstådda sexuella trakasserier från borgmästarens sida.

Park Won-Soon tillträdde som borgmästare i huvudstaden 2011 och hade omnämnts som möjlig presidentkandidat i valet 2022.

Den tidigare människorättsadvokaten Park var känd som jämställdhetsförespråkare och hyllade de kvinnor som i anslutning till metoo-rörelsen 2018 vittnade om sexuella övergrepp från mäktiga sydkoreanska politiker.

TT
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons