Annons
Nyheter

Poliser skadade efter jakt på raketskjutare

Brott • Publicerad 3 januari 2022
jakten efter raketskjutande ungdomar i Karlskrona slutade med två skadade poliser. Arkivbild.
jakten efter raketskjutande ungdomar i Karlskrona slutade med två skadade poliser. Arkivbild.Foto: Johan Nilsson/TT

En polisjakt dagen före nyårsafton efter raketskjutande ungdomar i Karlskrona slutade med att två poliser fick föras till sjukhus. Ungdomarna flydde till fots, och när polisbilen följde efter fick bilen sladd och krockade med ett träd, rapporterar SVT Nyheter Blekinge.

Olyckan har anmälts till Arbetsmiljöverket, och polisernas beteende har granskats i en särskild utredning som gjorts av särskilda åklagarkammaren.

Annons

I fallet med jakten efter ungdomarna – liksom i ett ytterligare fall som rör en äldre man som fått föras till sjukhus efter en polisjakt på E22 vid Ronneby – konstateras att Blekingepoliserna inte gjort något fel.

– De har tittat på de två händelserna och konstaterat att poliserna agerat korrekt. Så utredningarna är nedlagda, säger Thomas Johansson, kommunikatör vid polisen, till SVT.

TT
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons